dijous, 27 d’octubre del 2011

CIU DE L’ALDEA DENUNCIA GREUS IRREGULARITATS EN ELS COMPTES MUNICIPALS

En el ple de l’Ajuntament de l’Aldea del dimecres dia 26 d’octubre s’havien d’aprovar els comptes generals de l’exercici 2010, el grup municipal de CIU, vam decidir votar en contra, i a més, fer constar les irregularitats que l’equip de govern de Dani Andreu que esta duent a terme. Dos motius principals ens duen a prendre aquesta decisió seguint amb el compromís de transparència i d’igualtat que vam adquirir amb el poble de l’Aldea.

L’equip de govern va cometre una falta molt greu en l’exercici passat, ja que va incloure com a ingrés una subvenció de 400.000€ que en cap cas tenia ni tramitada ni aprovada. No és tractava d’un compromís en ferm d’atorgar cap subvenció simplement ens trobem davant d’una declaració de bones intencions que un Secretari General del Departament de Benestar i Família del govern tripartit va signar al desembre del 2009.

No contents en aquesta irregularitat als comptes municipals, l’equip de govern va iniciar les obres del Centre de Dia i ara el poble de L’Aldea, es troba amb un Centre a punt d’acabar, que bona part de l’obra esta per pagar. A més a més sense tenir aprovades les places concertades, cosa que facilitaria la seva obertura i la seva viabilitat econòmica per facilitar l’accés a les famílies de L’Aldea.

Una segona irregularitat, es el fet de que el consistori hagi pagat factures per serveis realitzats a l’empresa d’un regidor de govern d’ERC de l’Ajuntament, fet que incompleix la llei d’incompatibilitat pública, a més de ser un greuge comparatiu amb la resta d’empreses de l’Aldea del mateix sector. No es pot afavorir a cap negoci pel fet de ser familiars dels regidors, totes les empreses i negocis de l’Aldea són iguals i han de poder treballar en igualtat de condicions.

Xavier Royo portaveu de CIU, remarca que hem denunciat aquestes irregularitats a la Comissió especial de comptes i al Ple de L’Ajuntament, tot i que en aquest òrgans la majoria que conforma el govern, ens han desestimat les nostres al·legacions, això no impedirà que el nostre grup féssim arribar una queixa al Síndic de comptes sobre aquestes anomalies a l’exercici econòmic del 2010 de L’Ajuntament de L’Aldea. L’alcalde ara ens demana ajuda per tal d’intercedir amb el departament de Benestar i Família per tal de tramitar aquesta subvenció de 400000, quan l’error ha estat seu al no seguir els passos pertinents en el seu moment. El grup de CIU l’Aldea pel bé del poble de l’Aldea vol que això se solucione el més aviat possible, però lamenta que haguem d’haver arribat a aquesta denuncia per trobar una solució al conflicte generat pel govern d’ERC-PSC.