divendres, 7 d’agost del 2009

NOVA LLAR D'INFANTS A L'ALDEA

El dia 26 de juny, es va produir l’acte d’inauguració de la nova Llar d’Infants de l’Aldea, una obra necessària per al poble que s’ha traduït en unes magnifiques instal·lacions. Mentre assistia a l’acte i recorria les estàncies que formen la magnifica obra, recordava els orígens d’aquest projecte.

El projecte de la nova Llar d’Infants va ser engegat i treballat durant els anys 2005 i 2006, moment en que la Consellera d’aquell moment Marta Cid, va autoritzar la Llar a L’Aldea amb col·laboració de L’Ajuntament de L’Aldea que hem de recordar que estava governat en aquells moments pel govern de coalició CIU/ERC, govern que va dotar a L’Aldea de dependències municipals de primera magnitud, així com va deixar preparats diversos projectes que el govern actual d’ERC, si ho vol o te ganes de fer-ho pot executar en aquesta legislatura, prova d’aquest fets ho demostra que als pressupostos del 2007 (anterior legislatura amb el govern CIU/ERC), es va incloure la Llar d’Infants com a obra a realitzar.


La nova Llar d’infants suposa una bona inversió del govern de la Generalitat a l’Aldea, aportant 450.000€ aproximadament a l’actuació. Ara be, no és de les més importants que s’han realitzat fins a ara, es superada per exemple per les Aules d’Infantil del Mª Garcia Cabanes, per un import de 1.053.000€, fetes l’any 2002 durant el govern de la Generalitat governada per CIU.

Es de ser persona honesta reconeixe, el treball i els mèrits de tothom i cal anar sempre amb la veritat per endavant, jo ho tinc com a principi, utilitzar missatges que s’allunyen de la realitat pot comportar que algú públicament et faci quedar en evidència, i això comença a passar massa sovint últimament, però sempre quedarem aquells que quan opinem ho deien basant-nos en fet reals que ni podem ni volem canviar, encara que alguns ens vulguin portar al seu terreny, jo sempre dic que aquesta manera d’actuar ens porta a que el temps ens acaba donant la raó, hi ha fets que ho comencen a demostrar.

Com a conclusió, voldria felicitar als Arquitectes de l’obra, ja que han tingut en compte facilitar l’entrada de llum natural a la major part de dependències de l’edifici, fet que comportarà un estalvi important de despesa d’energia, tant per l’apartat d’enllumenat com en l’apartat de calefacció durant l’hivern, tot i que tinc els meus dubtes que ens representarà en cost i comoditat durant els temps de bonança climatològica. També cal encoratjar al equip docent a que la seva tasca didàctica eclipsi totalment les bones instal·lacions existents i que els joves mares i pares, els quedi millor record de l’aprés pels seus fills i filles, que no de la comoditat de les instal·lacions.


Xavier Royo Franch
Regidor de CIU