divendres, 18 d’abril del 2008

TRANSVASAMENT AMB POC TALANTE

Des de el meu bloc personal us vull mostrar l’article d’opinió que hem preparat des de CIU de L’Aldea en l’assumpte del transvasament, crec necessari publicar-lo aquí, ja que en aquet escrit he participat molt activament en la redacció del mateix.
Abans d’entrar amb el detall de l’article, l’encapçalament de l’escrit que ara esteu llegint, mostra lo que realment pensem molta gent de les TT EE, que no es solament que s’enduguin l’aigua del nostre riu sinó de la manera que ho estan fem, tant el govern central, com el govern tripartit format per PSC/ERC/ICV.

Xavier Royo Franch



LA GENT DE CIU A L’ALDEA ESTEM EN CONTRA DE QUALSEVOL TRANSVASAMENT.

CIU de L’Aldea tenim molt clar quina te que ser la nostra postura envers la detracció, transvasament o com ho vulguin dir, que en definitiva serà enviar aigua de l’Ebre cap a Barcelona. Molta gent ara ens pot tractar d’oportunistes i canviar d’opinió de l’època del PHN, llavors jo els demano que busquin les hemeroteques del moment i veuran clarament quina va ser la posició dels càrrecs electes de CIU de L’Aldea. En tots els plenaris celebrats a L’Ajuntament, els regidor sempre van votar en contra del transvasament i continuem a hores d’ara tenint-ho molt clar, encara que des de el nostre partit s'hagués agafat una l’altra posició que així no ha estat, natros som Regidors de L’Aldea i per lo tant lo primer que tenim que vetllar es per L’Aldea i les TT EE.

Reflexionant sobre l’assumpte que ens porta, no solament es que s’enduran l’aigua, sinó també de la manera com ho han fet, portant-ho d’amagat, enganyant a la gent, manipulant als mitjans de comunicació i a la vegada ells a nosaltres, i el que es pitjor l’enfrontament de territoris. Ens diuen que l’obra costarà aproximadament uns 180 milions d’euros i segons el dia que ens trobem, un dia pot ser enterrada l’altre ens diuen que anirà desmuntable i que quan es fiqui en marxa la desaladora de l’Hospitalet ja no hi haurà més pressa d’aigua. No ho se com s’atreveixen a fer aquestes afirmacions, no se ho creuen ni ells, que una obra que ens costarà a tots plegats uns 180 milions d’euros solament la faran servir uns mesos i mes endavant renunciaran a tenir l’aigua fàcil i barata de l’Ebre.

El mes greu de tot plegat, es que Zapatero ara ja no podrà parar als Valencians i Murcians, com es pot negar l’aigua aquella gent, si ara la porten a Barcelona, com farà entendre que lo de Barcelona es una emergència?, els seus correligionaris del PSOE d’aquelles regions, seran els primers que el presionaran i finalment per desgracia l’aigua també marxarà cap al sud.

Ara també, cal que la gent reflexioni i se’n recordi del paper que estan fem els del tripartit, ERC, PSC, ICV, nosaltres ja ens van equivocar amb el PHN i la gent ens ho ha fet pagar molt car, ara també toca a ells i amb més delit, ja que ells es van ficar darrere la pancarta contra el PHN i ara que estan al govern, han estat els artífex que portaran l’aigua de l’Ebre a Barcelona

Ens venen temps difícils i els càrrecs electes hem de tenir clar que primer que tot son càrrecs del nostre poble o del territori i hem d’estar al costat de la nostra gent, es a dir al costat del Riu Ebre.

Convergència i Unió de L’Aldea


EL GOVERN ESPANYOL A PETICIÓ DEL TRIPARTIT APROVA EL TRANSVASAMENT DEL RIU EBRE CAP A BARCELONA

Ahir dimarts dia 22 va sortir publicat al BOE el Real Decreto- Ley 3/2008,del 21 de Abril, de medidas excepcionales y urgentes para garantizar el abastecimiento de poblaciones afectadas por la sequía en la provincia de Barcelona.

Clarament aquest decret autoritza a portar l’aigua del C.A.T. també als municipis de Barcelona, ara ja poden dir que el transvasament o l’interconnexió de xarxes ja comença a ser una realitat, molt a pesar de les T.T. E.E.

Tot i així, les males noticies no s’acaben, ja que també cal ressaltar l’article nº 3 del mateix decret, on també assenyala que en la mateixa instal·lació podrà ser utilitzada per transportar altres cessions de drets d’aigua que l’administració pugui adquirir en un futur.

També, cal destacar La disposició addicional quarta, que és la que obre la porta a futurs enviaments d’aigua a altres territoris. Aquesta disposició es la que segurament va satisfer als Consellers de València i Múrcia i per aquest fet van signar l’acord de portar aigua a Barcelona.

En definitiva una mala noticia per a les T.T.E.E., que confirma la portada d’aigua a Barcelona, seguint la línia que ha seguit el govern tripartit els últims dies, menyspreu a les nostre terres i molts polítics del territori, enganyant continuadament a tothom i manipulant als mitjans de comunicació.


Us adjuntem l’enllaç on podreu llegir en detall el reial decret que autoritza el transvasament



http://www.boe.es/g/es/bases_datos/doc.php?coleccion=iberlex&id=2008/06995