dimecres, 20 d’agost del 2008

UNA ROTONDA POLÈMICA

El passat dia 23 de juliol el Plenari de l’Ajuntament de l’Aldea va aprovar una modificació puntual de les Normes Subsidiàries de la zona que es troba davant l’Ajuntament, la proposta va ser aprovada pels vots de l’equip de govern ERC/PSC. Va comptar amb les abstencions de CIU e IPA. Ara bé, tot i que aquesta es una actuació que clarament esta pensada pel futur de L’Aldea, en cap moment L’Alcalde ha volgut donar participació en l’elaboració de la mateixa als grups de l’oposició. Com també m’atreviria a dir que tampoc o ben poc han participat els regidors del govern a excepció del regidor d’Urbanisme.

No deixant aquest de ser un fet bastant greu pel que representa per al futur de L’Aldea, que una cosa així solament ho pugui decidir un grup tant reduït d’aldeans. El més greu és que aquesta modificació de les NN SS, fruit de la pressa, fruit de la poca participació que hem tingut els regidors i grups polítics, com tampoc s’ha demanat opinió al col·lectiu d’Arquitectes que tenim a l’Aldea. Ara ens trobem que a part de diferents errades tècniques i estètiques que conte aquesta modificació com pot ser, rodejar l’Ajuntament d’edificis de quatre plantes. Volem donar un aspecte més de ciutat que d’una població mitjana que hem de ser a L’Aldea. Fet que comporta que la Casa de la Vila passi a ser un edifici d’alçada inferior a tots els que el rodejaran en un futur, és a dir un edifici secundari dintre del seu entorn. El més greu és la rotonda o més ben dit la gran rotonda que L’Alcalde ens vol ficar al centre de la població, una rotonda que tot i estar enfront de L’Ajuntament descentra la Casa de la Vila espectacularment, deixant l’edifici a un racó de la rotonda. Una gran rotonda que estic segur que és la més gran de la província de Tarragona, una rotonda i per a mi el més greu és que impedirà una continuïtat de carrer de l’avinguda Catalunya. Una avinguda que quan no tinguéssim la N-340, te que ser un gran passeig que travessi tota la població des de les cases de Moreso i Rafel Benito fins el grup de vivendes Toset. Llavors si tira endavant aquesta rotonda ens partirà totalment el futur passeig que te que ser lo que avui es la N-340. És a dir aquesta gran rotonda estarà situada al bell mig de la població i en lloc de ser la unió definitiva de L’Aldea, ens tornarem a trobar en un punt de separació. Precisament aquesta rotonda segons paraules de L’Alcalde servirà per a la comunicació radial per a quan no tinguéssim la N-340 per dintre de la població. Llavors li hem de dir a L’Alcalde que s’equivoca que llavors aquesta rotonda ja no ens farà falta, perquè ja no ens passaran 15.000 vehicles cada dia, a més, ja no tindrem el pont del tren damunt la carretera. Si ell no canvia d’opinió tornarem a ficar-nos un altra gran barrera entre els aldeans, i AIXÒ NO HO PODEM PERMETRE.

CIU de L’Aldea, a hores d’ara estem treballant per que aquesta rotonda no arribi a ser una realitat. Aportarem suggerencies, si cal farem al·legacions, informarem als ciutadans del que ens volen imposar l’actual equip de govern. Ens estem jugant com serà el centre del poble en un futur, i com he dit abans, no ho poden permetre, no perquè l’actual equip de govern, tingui majoria absoluta pot jugar amb el futur dels aldeans. Precisament aquestes actuacions sempre han de tenir el màxim consens entre totes les forces polítiques de la població, consens amb el col·lectiu d’Arquitectes que tenim a L’Aldea com també amb el col·lectiu de ciutadans i entitats, ja que tenen molt a dir amb el futur del seu poble.

Lo futur és de tots, i tots tenim dret a decidir-lo, una mala decisió avui, fruit d’un excés de protagonisme ens pot portar a lamentar-ho en un futur. Fem arribar la nostra veu, CIU de L’Aldea com a partit polític que lluita per L’Aldea, ho farem.

Xavier Royo Franch
Portaveu Grup Municipal de CIU
L’Aldea