diumenge, 6 de desembre del 2009

RECONEIXEMENT AL JOSEP PRADES



El nostre veí, Josep Prades, li van lliurar el passat dia 4 de desembre a Riudoms, el Premi Joan Cros i Gili, les bases del qual, premien la vocació de servei públic, tant a nivell polític, humanístic com social.
No cal dir que Prades compleix sobradament en tots els aspectes que contemplen les bases, però a la vegada també es cert, que un reconeixement com aquest, se l’ ha guanyat a pols.
Hem de recordar el seu treball a la majoria d’entitats del poble, la seva etapa de Regidor de L’Ajuntament de Tortosa, la implicació rotunda en la remodelació de l’Ermita, o el seu treball humanístic com a coordinador de Càritas, tasca que a ell, l’omple interiorment, amb la seva ajuda als altres i a la gent necessitada. EL cert que aquesta aposta del Prades per ajudar als demes, li comporta més que una critica, però hem de valorar, que aquest es el camí que ell ha triat amb convenciment i quan una persona creu amb el que fa, si li ha de respectar.
Per una altra part, vull agrair públicament a CDC de Riudoms, el encert d’haver creat aquest premi, recordant a una persona dinàmica i que malauradament els va deixar massa aviat i que en la seva memòria, ens doni l’oportunitat a tots els col·lectius de CDC de poder presentar candidats per a que puguin rebre un homenatge.
L’Acte va estar encertat plenament tal com el tenien organitzat, l’atenció a Josep Prades i a la gent de L’Aldea que el va acompanyar, de L’Alcalde de Riudoms, del President de CDC de Riudoms , de la viuda i dels membres del jurat del premi va ser excel·lent i aprofito des d’aquí per felicitar-los i donar-los les gràcies en nom de tots els desplaçats de l’Aldea
Per acabar, des d’aquestes línies, vull mostrar la meva satisfacció que una persona com el Prades que sempre fuig de tot protagonisme, li hagin fet aquest reconeixement. Ara be, un cop més surt aquell vella dita castellana, que diu:
“Nadie es profeta en su tierra”
Espero que en un futur, algú faci justícia

Xavier Royo Franch