dijous, 29 de maig del 2008

UN RIU DE CONTRADICCIONS

Cada dia que passa els de TRIPARTIT ens sorprenent, les pluges caigudes les ultimes setmanes els han xafat l’excusa que tenien per portar l’aigua a Barcelona, ara ja no poden dir que l’àrea metropolitana no te suficient aigua ja que els pantans de la conca Ter/ Llobregat estan arribant a cotes que garanteixen el subministre amb normalitat.

Ara ens diuen que anul·laran el Decret de Sequera, bona noticia per a les TT EE, però que estan estudiant modificar el traçat de la interconnexió i que igualment realitzaran la instal·lació de la canonada per si en un futur torna el període de la sequera o que també podrà servir per aportar aigua a l’inversa, es a dir de la futura desaladora que hi haurà a l’àrea metropolitana cap a Tarragona.

Sobre les dos qüestions que segons el Govern de la Generalitat volem instal·lar la canonada, val a dir que sobre el fet que pot servir per portar aigua a l’inversa, això es rotundament fals, ja que us puc ficar un exemple molt clar que teniu a casa vostra, el tub d’aigua, el de gas, la instal·lació elèctrica, el tub de clavegueram, la calefacció, etc. el fluid que va per dintre de qualsevol d’aquestes instal·lacions, solament va en una mateixa direcció, cap d’elles transporta el fluid cap avant o cap enrere sinó sempre en una mateixa direcció, això es degut a que el fluid circula en un mateix sentit degut al desnivell de la canonada, a circuladors o altres mecanismes. Faig aquesta explicació per a demostrar que en la canonada per portar aigua a Barcelona, solament l’aigua anirà en una mateix sentit, que es molt difícil e incongruent que facin una canonada amb el fluid reversible ja que no s’aguanta per cap lloc des de el punt de vista tècnic com de sentit comú.
Per una altra part, ens diuen que ja deixaran preparat la canonada per a una futura situació de sequera, aquí volen tornar a enganyar-mos, ni ells es creuen que tindran una canonada que arribarà a Barcelona i que no circularà ni una gota d’aigua, qui tindrà la vàlvula que obrirà el pas de l’aigua? El consorci d’aigua del CAT? que depèn directament de la Generalitat, estem totalment venuts, ningú es pot creure que el govern col·locarà la canonada i la deixarà en desús, esperant que torni la sequera.

A part d’aquestes ultimes decisions que ens ha ofert un cop mes, els del TRIPARTIT, també tinc la necessitat de fer autocrítica , ja que acabo de llegir les declaracions que ahir va fer Oriol Pujol portaveu de CIU, on demana a Montilla que tiri endavant la interconnexió de xarxes, que ara no s’aturi, que passa amb la direcció de la federació que no se’n recorda dels dirigents ebrencs de CIU, lo que pensem la majoria sobre la interconnexió que no la desitgem com la majoria de ciutadans de les TT EE, que no se’n recorden lo que vam patir en l’època del PHN i el desgast que ens ha representat en repetides eleccions, aquest senyor ha provocat un penal a l’últim minut quan ja s’estava apunt d’acabar el partit i ens ha tornat a complicar la vida a molts càrrecs electes.

En definitiva un riu de contradiccions, que malauradament continuarà treien el son a la gent de les TT EE.

Xavier Royo Franch
NO AL TRANSVASAMENT